Hint Yağı Nedir?

Hint Yağı Nedir?

Hint yağı en çok Afrika ve Hindistan’da kullanılan, içerisinde antioksidanlar barındıran ve iltihap karşıtı olması nedeniyle en tercih edilen yağdır. Hint bitkisinin tohumlarının ezilmesi sonucunda ortaya çıkan Hint yağı, keskin kokuya sahip ve sarı renktedir. Yağın sağlığa faydası olmasının en önemli nedeni ise içerisinde doymamış yağlar barındırmasıdır. Hint yağının kullanımı genelde güzellik ve Kozmetik alanıdır.…

Yılan Yağı Nedir?

Yılan Yağı Nedir?

Yılan yağı, son dönemlerde en popüler hale gelmiş, daha fazla saç bakımında kullanılan en yararlı yağlardan biridir. Adından da anlaşılacağı gibi Güney Afrika bölgesinde ve Çin su yılanlarıdan elde edilen yağdır. Kullanım alanı sadece saçlar değildir. Egzama tedavisine yardımcı olur, romatoid artrit, burstitis ve osteoartit gibi eklem iltihabının tedavisinde de kullanılır. Kas ağrıları ve daha…

Yaza Hazırlık Nedir? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yaza Hazırlık Nedir? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yaza hazırlık, güneşin kendini göstermesiyle birlikte, içimizde ayrı bir telaş ve heyacan oluşuyor. Doğanın üzerindeki kış örtüsünü atmas gibi, bizlerinde kalın giysileri, botları, bereleri kenara atamamız yaklaşıyor. Fakat yazlık elbiselieri giydiğimiz anda morallerimizi bozan fazla kilolarımız, kışın yorgunluğu, cildimizin soluklugu ve daha bir sürü sıkıntı güneş ile birlikte hayatımıza giriyor ve bizde maratona hazırlanır gibi…

Doğal Sabunlar Nedir, Faydaları Nelerdir?

Doğal Sabunlar Nedir, Faydaları Nelerdir?

Doğal sabunlar, cilde ve saça olan faydası saymakla bitmeyen, makyaj, kir ve diğer cilt üzerindeki kalıntıları temizleyen, saça parlaklık kazandıran, aynı zamanda zararsız temizlik sağlayan sabunlardır. Cildinizi kısa sürede canlandırır fakat uzun vadede ciltte kuruluk yapabilmektedir. Bu sebeple cildinize uygun üretilmiş sabunları kullanmakta fakda var. Hangi Doğal Sabunlar Neye Faydalıdır? Defne Sabunu Cildi onarır ve…

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, Latince mezo ile terapi kelimelerinden meydana gelmiştir. Mezo= orta ve terapi= tedavi demektir. ilk 1952 yılında Dr Michel Pistor tarafından teddadüfen geliştirilen estetik amaçlı işlemdir. Vitaminler, mineraller, aminoasitler, enzimler ve homeopatik ilaçların karışımını mikroenjeksiyon ile cildin orta tabakasına enjekte edilme yöntemidir. Enjekte edilecek maddeler kişiye ve amaca özelşekilde seçilmektedir. Mezoterapi Neden Uygulanır? Sellülit çokluğunda…

Kil Maskesi Nedir?

Kil Maskesi Nedir?

Kil maskesi, minerraler bakımından oldukça zengindir çok fazla yaralı bileşenler vitaminler barındıran, alüminyum filosilikat olarak bilinen bir familya ya ait minarellerden yapılmaktadır. Uzun süredir tedavi amaçlı ilaç olarak kullanılan kil, parazitleri öldür, ek, toksinleri uzaklaştırmak, kanamayı dindirmek, yaraları tedavi etmek ve cildi iyileştirmek için kullanılırdı. Antik çağlardan beri güzelleşmek için kullanılan maske neredeyse tüm cilt…

Alıç Sirkesi Nedir?

Alıç Sirkesi Nedir?

Alıç sirkesi, halk arasında daha çok yemişem olarak ta bilinen tadı tatlı fakat biraz da buruk olan meyveden elde edilmektedir. Meyvenin fermantasyonu ve mayalanması sonucu elde edilen bu sirke sağlık için çok faydalıdır. Ülekmizde yetişen alıç meyvesşnden yapılan ve diğer bölgelerde kuş yemişi, alış, kızılcık, kızlar yemişi, veya geyik dikeni çeşitli isimlerle adlandırılamaktadır. Rengi kırmızı…

Kayısı Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kayısı Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kayısı yağı nın kaynağı  olan kayısı, yaz mevsiminin sevilen meyveleri arasında yer almaktadır, lezzetli olduğu kadar da faydası hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Kayısı üretimi  Ermenistan bölgesinde başlayarak Türkiye, İspanya, İtalya, Birleşik Devletler, İran, Fransa, Yunanistan ve ABD olarak sıralanmaktadır. Fakat kaysının çıkış noktası Çin’dir, en geniş kapsamda kayısı üreticisi ülke ise Türkiye’deki Malatya bölgesidir.…

Çam Terebentin Nedir, Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Nedir, Faydaları Nelerdir?

Çam terebentin, çam ağacın sıvı maddesidir. Ağaçtan ayırma yöntemi ile elde edilir. Renksiz bir yapıya ve hoş ama keskin bir kokuya sahiptir, içeriğinde piren ve reçine asidi bulunan yağ veya esanstır. Yağ ve esansın arasındak fark ta şöyledir yağ çam ağacının gövdesinden süzüulen baldan elde edilir, esans ise çam ağacının dikenlerinden elde edilir. Ortak noktaalrı…

Çörek Otu Nedir? Ne İşe Yarar?

Çörek Otu Nedir? Ne İşe Yarar?

Çörek otu, diğer adıyla da kara habbe. Halk arasında, ölümden başka her derde şifa olduğu bilinen çörek otu, tarihler boyunca şifacıların en gözde en aranan ve üzerinde bilimsel araştırma yapılan  bitkilerinden biri olmuştur. Tıp  dilinde Nigella Sativa olarak ta bilinen çörek otu.  Antik Yunan ve  Eski Mısır dönemlerine kadar uzanan geniş bir tarihi vardır, Kleopatra…