Anasayfa > Pratik Bilgiler > Daha Önce Duymadığınız Cadı Fındığı Faydaları ve Zararları

Daha Önce Duymadığınız Cadı Fındığı Faydaları ve Zararları

www.nedirneresidir.com-cadı-fındıgı

Cadı fındığı Nedir? Cadı Fındığı, hamamelidaceae familyasından hamamelis cinsini oluşturan ikisi Kuzey Amerikalı, bir Japon ve bir türü de Çin’de bulunan bitkilerin ortak adıdır. Diğer anlamı ise sihirli ceviz olan bitki, genellikle cilt bakımında ve cilt hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır.

16. Yüzyılda Kızılderililerin yaralarını, kaynattıkları ağaç kabuklarının suyunu sürerek tedavi ettikleri söylenir. Amerikalılar kızılderililerden gördükleri bu uygulamayı yerleşik hayata geçirdiklerinde ilk olarak erkek berberler de uygulamaya başladılar. Tıraş esnasında oluşan kesikler için kanamayı azaltmak ya da sonrasında rahatlama için cadı fındığını kullandılar, zaman geçtikçe de elimizdeki diğer etkilerinin keşfetmeye başladılar. Yüzyıllardır kozmetikte kullanılan cadı yağının hikayesinde günümüze kadar aktarılarak ulaştı.

Amerika’nın Soğuk bölgelerinde yetişen bu ağacın kabuklarından kaynatılarak elde edilen cadı fındığının yağı Kozmetik sektöründe cilt sıkılaştırıcı gözenek temizleyici siyah nokta arındırıcı ve yağ dengeleyici olarak kullanılmaktadır .

Cadı Fındığı Bitkisi Nedir?

Kuzey Amerika ormanlarının Özgür boyu Yaklaşık 3 metre kışın yapraklarını döken bir ağaçtır. Bununla beraber Avrupa’da da yarı tropik ormanlarda yetişir, kozmetik sanayide oldukça sık kullanılan bir bitkidir. Yetiştiği bölgeye göre içerisinde bulunan yağ asitlerinin oranında değişiyor, sadece kozmetik sektöründe değil yemeklerde kullanılıyor. İçerisinde bol miktarda Oleik Air, Linoeik Asit, Palmitoleik Asit, Omega3, Omega 6, Omega 7 bulunduruyor.

İçerdiği birçok değerli bileşenler sayesinde, özellikle cilt üzerinde birçok faydaya sahip dahili olarak, fitoterapi alanında da kullanılan cadı fındığı kozmetikte en çok tercih edilen türü hamamelis virginiana ve virgina Cadı fındığıdır.

Cadı Fındığının Bilinmeyen Faydaları?

  • Antiageing kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtıdır
  • Kanser tedavisinde önemli oranda katkıda bulunur
  • Sivilce akne ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur
  • Hemoroid hastalarına iyi gelir
  • Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur
  • Saçın parlaklık kazanmasını sağlar
  • Kepeklenmeyi sonlandırır
  • İşlem görmüş saçların onarılmasına katkı sağlar
  • Cildin nem oranını dengeler
  • Göz altı torbalarının yok olmasını sağlar
  • Egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi eder
  • Tırnak batıklarına tedavisinde yardımcı olur

Cadı Fındığı Yağının Bilinmyen Zararları?

  • Uzun süre yemeklerde kullandığınız zaman kilo almanıza sebep olur
  • Kolesterol hastalarının kullanmaması önerilir
  • Ciğerlerde yağlanma yapabilir
  • Vücutta tutunabilen bir yağdır

Cadı fındığı pişik bölgesi bakımından makyaj temizleme ürünleri ile meme ucu bakımından, göz çevresi kremlerine, yağlı ve akneye eğilimli ciltlerin bakımından, hassas ciltlerin yatıştırılmasına kadar yüzlerce farklı dermokozmetik ürün formülünde yer alabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir